STEAM+ [1A]

STEAM+

1E JAAR | 1E GRAAD | A-STROOM

Het Minecraft Learning Lab van Sint-Lievenscollege Business dompelt je onder in een digitale wereld waar jouw eigen verbeelding de enige grens vormt. We ontwikkelen samen jouw creativiteit, leren je samenwerken met andere leerlingen en verhogen je probleemoplossend denken.

De opleiding STEAM+ verdiept jouw digitaal talent op vlak van besturingssystemen, toepassingssoftware, databeheer, computationeel denken en de opbouw van algoritmen.

Met educatieve software en innovatieve apps zet je de eerste stappen in programmeren. Zo leer je onze Fable robot concrete taken uitvoeren en bouw en beheer je door middel van de Micro:bit een eigen mini-serre. Smartphone op school? Jawel, want in deze studierichting STEAM+ bouw je onder andere jouw SoundBoard in App Inventor.

De school voorziet daarom in laptops, iPads en alle andere noodzakelijke digitale hulpmiddelen.

In jouw gedigitaliseerde en commerciële studierichting mag één lesuur Engels vanaf het eerste jaar niet ontbreken. Een grondige kennis van het Nederlands, niet enkel tijdens de les, maar ook als communicatiemiddel in een economische context is zeer belangrijk. Het extra uurtje Nederlands besteed je aan woordenschatopbouw en aan het inoefenen van communicatievaardigheden.

Samen met jouw vrienden uit de andere 1ste leerjaren werk je enkele projecten uit rond persoonlijkheidsvorming, maatschappelijke thema’s, ecologisch bewustzijn, mediawijsheid… Zo ontdek je jezelf én de wereld rondom jou.

Elke week heb je ook een klasuur. Tijdens dat uurtje leer je je studiewerk plannen, je studiemethode verfijnen, organiseren we klasverbindende activiteiten en krijg je de kans om eventuele leerproblemen voor bepaalde vakken bij te werken. Kortom, een uurtje waarin je zorg zult ervaren!

Welkom in 1STEAM+!

Aardrijkskunde 2u
Beeld 1u
Engels 1u
Frans + versterking 3u + 1u
Geschiedenis 1u
Godsdienst 2u
I.C.T. 1u
Informatica 2u
Lichamelijke opvoeding 2u
Muzikale opvoeding 1u
Natuurwetenschappen 2u
Nederlands + versterking 4u + 1u
Techniek 2u
Wiskunde + differentiatie 4u + 1u
Klasuur* 1u
Dactylografie facultatief
Mens en Samenleving projectmatig

 

*21ste eeuwse vaardigheden

 

Naar deze opleidingen kan je doorstromen