Inschrijven

Inschrijven voor schooljaar 2022-2023

Inschrijven voor het eerste jaar

Informeren

Om alle toekomstige leerlingen en hun ouders te ondersteunen bij het maken van een goede studie- en schoolkeuze organiseren we verschillende events doorheen het schooljaar 2021-2022. Om goed geïnformeerd te blijven, raden we iedereen aan contactgegevens achter te laten via dit contactformulier (enkel voor toekomstige eerstejaars). In de maanden maart, april en mei 2022 zal er rechtstreeks aan de ouder die zich aangemeld heeft, gecommuniceerd worden over de inschrijvingsprocedure.

Er vonden reeds heel wat events plaats de voorbije maanden: een eerste infoavond (presentatie & workshops) tijdens het Lichtfestival op 25 november 2021 en een twee dagen durend Leerfestival op 28 en 29 januari 2022 waarbij op vrijdag klassen uit het zesde leerjaar workshops volgden op onze school en waarbij op zaterdag gezinnen deelnamen aan een digitale open schooldag. Via deze link kunt u het Leerfestival (Open Schooldag) herbeleven. Tot slot was er ook een walking-infoavond op donderdag 10 maart 2022 op de terreinen van de school. Bedankt voor uw massale aanwezigheid!

Was u niet in de mogelijkheid om deel te nemen aan bovenstaande events, aarzel dan niet contact op te nemen met steven.ronsijn@sintlievenscollege.be voor een bezoek aan het Minecraft Learning Lab. In het Minecraft Learning Lab worden de studierichtingen 1A ICT en 1A Ondernemen aangeboden. Gelieve te vermelden naar welke studierichting uw interesse uitgaat.

Aanmelden

In Groot-Gent wordt gewerkt met een Centraal Aanmeldingsregister (CAR). Elke ouder dient de potentieel toekomstige leerling van het eerste jaar in Sint-Lievenscollege Business aan te melden tussen 21 maart en 22 april 2022 via https://meldjeaansecundair.gent.beHet Centraal Aanmeldingsregister is een initiatief van het Lokaal Overlegplatform Gent (https://lokaaloverlegplatform.be/).

Inschrijven

Op 4 mei worden de toewijzingen door het Centraal Aanmeldingsregister bekend gemaakt. Ouders kunnen de toewijzing (ticket) verzilveren op zaterdag 7 mei op het Sint-Lievenscollege. Deze inschrijving wordt vervolledigd met een persoonlijk en individueel intakegesprek met toekomstige leerling en ouder.


Infoavond 2de jaar tot en met het 6de jaar

Programma

Inschrijven vanaf het tweede jaar

Op dinsdag 19 april 2022 starten we de inschrijvingen voor leerlingen vanaf het tweede jaar. Via deze hyperlink dient u zich aan te melden voor een studierichting vanaf het tweede jaar. De volgorde van aanmelden via de hyperlink zal bepalend zijn voor het toewijzen van een inschrijving.

Indien u uitgenodigd wil worden voor een individueel gesprek, kunt u uw naam achterlaten via dit online formulier - dat u ook kunt bereiken door de QR-code hieronder te scannen. 

Via onze Facebookpagina of Instagram-account kunt u daarenboven heel wat videomateriaal terugvinden van hoe het schoolleven er op onze school uitziet.


Meer informatie?