Ondernemen [1A]

Ondernemen

1E JAAR | 1E GRAAD | A-STROOM

In deze opleiding ga je op zoek naar de verhouding tussen jezelf als jonge consument en de economische omgeving waarin je leeft. Zo leer je over betaalmiddelen, budgetplanning, omgaan met reclame en soorten bedrijven… Dit zijn slechts enkele thema’s die in de lessen ondernemen aan bod komen.

Boeiende en uitdagende projecten versterken jouw zin voor initiatief en creativiteit: de talentenstage in een echt bedrijf en de mini-ondernemingswedstrijd helpen jou om je ondernemingscapaciteiten te ontwikkelen.

Een grondige kennis van het Nederlands, niet enkel tijdens de les, maar ook als communicatiemiddel in een economische context is zeer belangrijk. Het extra uurtje Nederlands besteed je aan woordenschatopbouw en aan het inoefenen van communicatie vaardigheden. De vreemde talen krijgen een belangrijke plaats in je opleiding. Zo krijg je een extra uur Frans en maak je ook kennis met het Engels. De kennis van die vreemde talen stellen jou in staat om contacten met anderstaligen op te bouwen. Ons talenonderwijs is praktisch gericht: je leert de taal al doende te gebruiken!

In het vak ICT maak je kennis met de digitale basisvaardigheden en leer je ook te denken als een computer. Je moet ook vlot het toestenbord van je PC beheersen. Daarom biedt de school jou een lessenreeks aan om deze vaardigheid te verwerven.

Samen met jouw vrienden uit de andere 1ste leerjaren werk je enkele projecten uit rond persoonlijkheidsvorming, maatschappelijke thema’s, ecologisch bewustzijn, mediawijsheid… Zo ontdek je jezelf én de wereld rondom jou.

Elke week heb je ook een klasuur. Tijdens dat uurtje leer je je studiewerk plannen, leer je je studiemethode verfijnen, organiseren we klasverbindende activiteiten en krijg je de kans om leerproblemen voor bepaalde vakken bij te werken. Kortom, een uurtje waarin je zorg zult ervaren!

Welkom in 1 Ondernemen!

Aardrijkskunde 2u
Beeld 1u
Engels 1u
Frans + versterking + verkenning 3u + 1u + 1u
Geschiedenis 1u
Godsdienst 2u
I.C.T. 1u
Lichamelijke opvoeding 2u
Muzikale opvoeding 1u
Natuurwetenschappen 2u
Nederlands + versterking 4u + 1u
Ondernemen 2u
Techniek 2u
Wiskunde 3u + 1u
Klasuur* 1u
Dactylografie facultatief
Mens en Samenleving projectmatig

 

*21ste eeuwse vaardigheden

 

 

Naar deze opleidingen kan je doorstromen