Groetjes uit de Westhoek!

De vierdes gingen op tweedaagse naar de Westhoek.

Nieuws

Op 9 en 10 mei verkenden onze leerlingen van het vierde jaar de Westhoek. Zij verbleven in Mesen, met haar 1000 inwoners is dat de kleinste stad van het land. De reis startte met een ritje op de beroemde kabelbaan Cordoba. In 1957 werd ze gebouwd door Oostenrijkse Alpenspecialisten om de Vidaigneberg en de Baneberg met elkaar te verbinden. Op de zetellift zweefden de leerlingen boven de wijngaarden en werden ze getrakteerd op een uniek zicht op Heuvelland.
Naast ontspanning werd er ook tijd gemaakt voor cultuur en geschiedenis. Ieper, de Vredesstad, werd door de leerlingen verkend aan de hand van een fotozoektocht.
We bezochten Plugstreet 14-18 experience, een museum dat hen op een boeiende wijze liet kennismaken met de Eerste Wereldoorlog. Ook andere activiteiten stonden in het teken van de Wereldoorlog I. Sportievelingen traden in de voetsporen van de soldaten en lieten zich, tijdens een potje voetbal, van hun beste kant zien, zoals toen tijdens het Christmas Truce. Anderen bezochten The Last Post, een dagelijks eerbetoon aan de gesneuvelden van Wereldoorlog I. Tijdens de Krater- en Mijnentocht, kwamen de leerlingen meer te weten over de Mijnenslag van Mesen. In de vroege ochtend van 7 juni 1917 brachten de Britten 19 mijnen tot ontploffing langs de heuvelrug van Mesen. Een van de grootste niet-nucleaire explosies ooit, die nog altijd haar sporen achterlaat.
En zoals het in een echte Business school hoort, werd er ook ruimte gemaakt voor een bedrijfsbezoek: de leerlingen konden kiezen uit de bedrijven 'Chocolaterie Le Doux' en 'Jules Destrooper'. De leerlingen brachten er onmiddellijk de theorie over het bedrijfsleven in de - lekkere - praktijk!
Het werd een boeiende tweedaagse waar zowel leerlingen als leerkrachten ongelooflijk van genoten hebben!