5OMC, 29 januari 2019: verrassend Brussel

Nieuws

Ook de leerlingen van 5OMC trokken naar Brussel. Ze maakten kennis met het justietiepaleis, bezochten de Magrittetentoonstelling in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten en genoten van een schitterende wandeling door de stad. En of ze onder de indruk waren? Ongetwijfeld! Je leest het in hun verslag!

"Je n'avais plus de cadeau

Pour t'offrir à Noël

J'en voulais un très beau

J'ai pensé à Bruxelles"

De Franse zanger Bénabar was ons voor om onze hoofdstad te bejubelen. We trokken op verkenning en waren de koning te rijk! Dank aan Boy om de herinneringen ook in woorden vast te leggen!

Op dinsdag 29 januari hebben we met de klas een bezoek gebracht aan de wereldstad Brussel. ’s Morgens rond 9 uur de trein genomen richting station Brussel-Zuid. Voor velen was Brussel een nogal onbekende stad, één die ze nog niet gezien hadden. We hebben kennisgemaakt met allerlei soorten van bevolking, zowel rijk als arm. Ook de stad op zich heeft heel wat oude, maar zeker ook mooie en moderne faciliteiten en bezienswaardigheden. Vanuit Brussel-Zuid zijn we dan doorgetrokken naar het Justitiepaleis, een ervaring die niemand snel zal vergeten. We konden kennismaken met de geschiedenis achter dit gebouw en met de verschillende ordes binnen de rechtbank. De architectuur was ook fenomenaal en majestueus.

Na kennisgemaakt te hebben met Justitie zijn we doorgestapt naar het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten waar we de werken van René Magritte hebben kunnen bewonderen. Dit museum is zeker en vast een aanrader voor jong en oud, én ook voor degenen die zich minder thuis voelen in de kunstwereld. Magritte zet aan tot denken, tot het vormen van nieuwe elementen en werelden rondom ons, die we niet kunnen waarnemen door er ‘zomaar’ blind naar te kijken.

Na wat gezien te hebben van het museum hebben we ons even opgesplitst om een lekker hapje te eten, en er was zeker keuze genoeg! Na de middagpauze hebben we een echte klassieke -maar ook unieke- stadswandeling gemaakt om zo enkele plaatsjes beter te leren kennen. Het was even stappen en zoeken naar alles, maar de wandeling was zeker een element dat absoluut niet mocht ontbreken. Allemaal tevreden zijn we dan teruggekeerd naar het station Brussel-Centraal om terug huiswaarts te keren en een mooie en geslaagde daguitstap positief achter ons te laten en uit te wuiven.

Kortom was het een meer dan geslaagde daguitstap waarbij we met veel elementen konden kennismaken om zo ook onze blik op de wereld te vergroten. En als klas was deze ervaring absoluut super en ideaal om zo meer naar elkaar toe te groeien, maar dan op verplaatsing.

Maar we willen natuurlijk ook de twee begeleidende leerkrachten prijzen die ons door de enorme stad loodsten: Mevr. De Loose en Mr. Van Kerrebroeck, bedankt voor de fijne ervaring, de leerrijke uitleg én voor al het plezier!

Boy Rombaut 5OMC