De derdes verkennen middeleeuws Gent

Nieuws

In het derde jaar focussen we op de middeleeuwen tijdens de les geschiedenis. Vandaag gingen we wat we in de klas zagen, bekijken tijdens een historische wandeling door middeleeuws Gent.

Tijdens de lessen geschiedenis hadden we het over de groeiende economie tijdens de tweede middeleeuwen. Dit bracht welvaart en rijkdom naar de steden. Ook Gent profiteerde hiervan. Rijke burgers bouwden stenen huizen en sponsorden de abdijen en de kerken. 

Omdat dit niet alleen theorie mag zijn, gingen we vandaag met de derdejaars naar buiten tijdens de geschiedenisles en bezochten de ruïnes van de Sint-Baafsabij en de Sint-Baafskathedraal, ideale plekken om de romaanse en gotische bouwkenmerken nog eens op een rijtje te zetten. De wandeling bracht ons verder de middeleeuwen in langs de stenen in de Hoogpoort (in Doornikse breuksteen) én langs het gotische stadhuis (en ja, we namen al een voorsprong op het vierde jaar toen we al kenmerken van de renaissance terugvonden ook!). Uiteraard passeerden we ook langs het bloeiende economische hart van middeleeuws Gent: de Korenlei én maakten we snel een ommetje langs het politieke hart: het Gravensteen.

Het was een boeiende wandeling voor de leerlingen.