5ITN gaat in gesprek met een "Ondernemer voor de klas"

5ITN gaan in gesprek met een "Ondernemer voor de klas"

Nieuws

De leerlingen van 5ITN1 & 2 maakten kennis met Jonathan Berte, CEO van Robovision.

Dankzij het initiatief van Vlajo 'ondernemer voor de klas' waren de leerlingen van 5ITN1 & 2 vandaag getuige van een boeiende voordracht van Jonathan Berte, CEO en oprichter van Robovision in Zwijnaarde'.

Robovision ontwikkelt Deep Learning software die machines efficiƫnter maakt. De software wordt toegepast in de landbouw, de medische wereld (fertiliteit, opsporing tumoren), de maakindustrie (slimme lampen voor in WZC) en de beveiligingssector (controle 1.5 meter afstand in drukke winkelstraten, controle verdachte handelingen in luchthaven...) Robovision wordt onder meer ingezet om CT-scans van longen te screenen en te bepalen hoeveel procent aangetast werd door het coronavirus.

Het digitaal platform dat Robovision ontwikkelde is generiek en maakt AI en Deep Learning toegankelijk voor elke onderneming. Uiteenlopende bedrijven kunnen het op maat trainen. Steeds meer ondernemers zien de kracht van AI voor hun toepassingen en kiezen Robovision als oplossing. Het bedrijf groeit sterk en is in volle ontwikkeling. Een tijdje geleden werd Robovision ook al uitgeroepen tot Scale-up van het jaar door Scale-ups.eu, een platform voor snelgroeiende techbedrijven. En dit alles in de achtertuin van Gent, of toch een beetje Silicon Valley in onze regio! Alvast een grote interesse van onze ITN leerlingen.