Yes, you can!

Nieuws

‘Yes you can’, een educatieve voorstelling over ondernemen aangeboden door EROV (economische raad voor Oost-Vlaanderen).

De leerlingen van 5MO, 5ITN en 5AIT genoten op 15 en 16 oktober 2019 van een educatieve theatervoorstelling over ondernemen in theater Scala. Het is een productie van ‘Uitgezonderd’. Het verhaal werd geschreven door James Cooke.

Drie excentrieke presentatoren namen de jongeren mee op een leerrijk avontuur met één doelstelling: binnen het uur een nieuwe onderneming uit de grond stampen. In een ludieke spelvorm doorliepen ze het hele oprichtingsproces van een ‘dating café’ en een ‘kappersbar’ en met medewerking van het publiek en leerlingen op het podium probeerden ze alle valkuilen te omzeilen. Vier vaardigheden van ondernemen stonden hierin centraal: lef, verantwoordelijkheid, zelfvertrouwen en risico’s nemen. Ook de link met de realiteit werd niet uit de weg gegaan. Eerlijke getuigenissen van bekende (Gert Verhulst) en minder bekende ondernemers over succesvolle en minder succesvolle avonturen verrijkten deze voorstelling in een videoboodschap.

Na de voorstelling kregen we nog een getuigenis van ondernemer Michiel Bearelle, mede oprichter van de jonge Gentse start-up Officient. Officient is een HR platform dat erop gericht is om de HR-administratie van KMO’s zoveel mogelijk te vereenvoudigen en te digitaliseren. Ze beheren het volledige proces van zodra iemand in dienst komt tot deze persoon opnieuw vertrekt.