De vijfdes 'vossen' in het land van Reynaert de vos

Nieuws

De vijfdejaars trokken vandaag met de fiets door het Waasland, dé streek waar het gekende middeleeuwse verhaal Reynaert de vos.

De tocht bracht hen langs het Hof van koning Nobel, het Mercatorhuis en het Huis van Zonde. Het werd een dag vol sport, cultuur, natuur en avontuur.

De middeleeuwen waren nog nooit zo boeiend!

Eén van de leerlingen schreef het volgende verslagje:

Vandaag hebben alle vijfdes van het Sint-Lievenscollege Business Reynaert de vos beter leren kennen. Onze fietstocht begon aan het Hof van Nobel waarvoor een loods van Katoen Natie werd omgevormd. Daar konden we in twee bioscoopzaaltjes een film bekijken over het Reynaertverhaal. Daarna zijn we per klas naar het Mercatorhuis gefietst. In de tuin bij het Mercatorhuis hebben we onze boterhammen opgegeten en mooie beelden van Reynaert de vos kunnen bekijken. We zijn dan verder gefietst naar het Huis van Zonde. Hier liep een expo over de 7 hoofdzonden van Reynaert en deze plek was ook onze laatste tussenstop. Ik vond het zeker een leuke ervaring om door middel van een fietstocht een beetje cultuur over het Waasland bij te leren. De natuur was heel mooi en het havengebied fascineerde me erg. Bovendien hadden we ook nog eens geluk met het prachtige weer. Het was een geslaagde expeditie in het land van Reynaert.

Simon Vanduynslager 5MO3