‘Yes you can’, een educatieve voorstelling over ondernemen

Nieuws

De leerlingen van 5MO en 5AIT genoten op donderdag 4 oktober 2018 van een educatieve theatervoorstelling in theater Scala over ondernemen van het productiehuis ‘Uitgezonderd’. Het verhaal werd geschreven door James Cooke.

Drie excentrieke presentatoren namen de jongeren mee op een leerrijk avontuur met één doelstelling: binnen het uur een nieuwe onderneming uit de grond stampen. In een ludieke spelvorm doorliepen ze het hele oprichtingsproces van een ‘dating café’ en een ‘kappersbar’ en met medewerking van het publiek en van onze leerlingen Yannick en Richmond probeerden ze alle valkuilen te omzeilen. Vier vaardigheden van ondernemen stonden hierin centraal: lef, verantwoordelijkheid, zelfvertrouwen en risico’s nemen. Ook de link met de realiteit werd niet uit de weg gegaan. Eerlijke getuigenissen van bekende (Gert Verhulst) en minder bekende ondernemers over succesvolle en minder succesvolle avonturen verrijkten deze voorstelling in een videoboodschap.

Na de voorstelling kregen we nog een getuigenis van ondernemer Stéphane Ronsse (32 jaar), CEO van de Gentse onderneming Foodbag in Doknoord. Dit bedrijf levert kookpaketten af aan huis voor mensen die geen tijd hebben om te winkelen.

Radio 2 interviewde Yannick, één van onze leerlingen, over deze voorstelling. Via deze link kun je dit korte interview beluisteren.

Deze voorstelling werd ons aageboden door EROV (Economische Raad voor Oost-Vlaanderen).