Ondernemers voor de klas: lessen vanuit de praktijk

Nieuws

De voorbije dagen verwelkomden we terug een aantal “Ondernemers voor de klas”, een project georganiseerd door Vlajo. 

Welke vaardigheden zijn nodig in het bedrijfsleven? Wat betekent ondernemer zijn nu precies? Wat verwachten bedrijven van jongeren? Heel wat vragen die jongeren hebben, maar zelf moeilijk kunnen beantwoorden. Wie kan dat beter dan een ondernemer of bedrijfsleider zelf?

5ITN1 en 5ITN2 beten de spits af: we verwelkomen Jan Delaere van Delaware, een internationale organisatie die geavanceerde ICT oplossingen en diensten levert, om de klanten te ondersteunen in hun zakelijke en digitale transformaties.

De leerlingen van 5MO2 ontmoetten Bart Vandebeurie van Connexi, een community voor ondernemers en bedrijfsleiders die elkaar helpen om hun grootste uitdagingen met elkaar te delen. Zo krijgen ze het gevoel dat ze niet alleen blijven met hun problemen. De leerlingen evalueerden deze ontmoeting als “een interessant en inspirerend voorbeeld. De heer Vandebuerie schetste zeer goed het verschil tussen werknemer zijn en zelfstandig zijn, de voor- en nadelen, de moeilijkheden bij het opstarten, de vaardigheden die nodig zijn…”

Voor 5AIT en 5MO1 stond Wim Libaers van Hamann International Logistics op het programma. Deze logistieke dienstverlener heeft zowel kmo’s in zijn klantenportefeuille als grotere internationale klanten. De leerlingen kregen veel praktische tips van de ondernemer. Nu weten ze bijvoorbeeld hoe belangrijk de P van plaats wel niet is.  Dankjewel mijnheer Libaers voor deze interessante uiteenzetting en voor de toffe goodiebag.