6ITN ruilt de schoolbanken voor een bedrijfsstage

Nieuws

Van 25 januari t.e.m. 8 februari wisselen de leerlingen van 6ITN de schoolbanken voor het bedrijfsleven. Tijdens hun stage maken de leerlingen kennis met de echte ICT-wereld. We bedanken alvast alle bedrijven en mentoren die deze stages mogelijk maken en op deze manier meewerken aan een unieke leerervaring! Enkele citaten uit het logboek dat de leerlingen bijhielden:

"Wat vliegt de tijd snel. Vandaag was het al de derde dag stage in het bedrijf Ablynx en ik heb weer verschillende taken gekregen en uitgevoerd. Eén van die taken was het verder patchen van verschillende servers. Sinds gisteren weet ik gelukkig hoe dit moet en het gaat ook heel vlot." (Simon)

"Mijn eerste stagedag ging door op zaterdag 26 januari in het PTI te Eeklo. Die dag gingen de proeven van het Federaal Geschiktheidsattest door. Dit is een attest die aanstaande brandweermannen eerst moeten behalen vooraleer ze aan de opleiding kunnen beginnen." (Rune)

"Vandaag heb ik verder gewerkt aan de geautomatiseerde tests van de mention inbox en die heb ik ook afgewerkt.Iets na de middagpauze gingen ik en meneer Poppe naar de meetingzaal waar de productmanager uitleg ging geven over het bedrijf en het product dat ze maken. Hij sprak over hoe het bedrijf is gestart als een Gentse startup en dan is overgekocht door een Amerikaans bedrijf ‘Clarabridge’." (Jens DV)