5ITN gaat Tesla achterna en bouwt zelfsturende wagentjes

Nieuws

Vandaag volgden de leerlingen uit 5ITN een workshop aan Howest in Kortrijk en bouwden ze zelfsturende wagens. Werden het brokkenpiloten of slaagden hun wagens in het trainingsparcours?

Zelfrijdende auto's zijn niet langer een futuristisch idee. Autobedrijven als Mercedes, BMW en Tesla én bedrijven als Google en Apple gaan ervoor zorgen dat tegen 2020 10 miljoen zelfrijdende auto’s de baan op zijn.

De leerlingen van 5ITN hadden er zin in om alvast een eerste testrit te doen met een kleiner exemplaar. Ze volgden hiervoor een workshop aan Howest in Kortrijk.

Deze workshop bestond uit twee delen. Starten deden ze met een verkennende inleiding in sensoren (hardware) en aanstuurmogelijkheden (software) van intelligente vervoersmiddelen. De leerlingen kregen beter inzicht in welke componenten gebruikt worden om zelf een zelfsturend autootje te bouwen. Eenmaal alles begrepen, gingen ze van scratch een zelfsturende auto bouwen. Ze assembleerden chassis, arduino bordjes, ultrasone sensorkit en zoemer en dan werd de programmatie getest. En jawel: er zitten geen brokkenpiloten in de klas!