ONDERNEMEN EN STEAM+

Ondernemen & STEaM+

Workshops


Workshop: Minecraft

De leerlingen die de studierichtingen 1 STEaM+ of 1 Ondernemen volgen, krijgen als enige leerlingen les in het Minecraft Learning Lab. Het is een zeer motiverende leeromgeving met de spelelementen van Minecraft als rode draad. Omdat de leerlingen van 1 STEaM+ en 1 Ondernemen 's morgens van 8.00 u tot 8.30 u en 's avonds van 16.00 u tot 17.00 u (met zelfs mogelijkheid van 17.00 u tot 18.00 u) studeren op school, worden ze doorheen de week beloond met een uur Minecraft per week. Er wordt aan een gemeenschappelijke bouwopdracht gewerkt en op vrijdag volgt ook een uur programmeren binnen de Minecraft Education Edition.

Tijdens deze workshop bezoeken we het Minecraft Learning Lab zoals de leerlingen van schooljaar 2020-2021 dit hebben gebouwd en kan je van thuis met een 'Een uur code' (basis van programmeren) aan de slag!

Studierichting: 1A STEaM+ / 1A Ondernemen op Sint-Lievenscollege Business
Workshop: 9 sessies, vanaf 10.00 uur tot 15.50 uur
Hoe deelnemen: Schrijf je via de knop hieronder in voor jouw gekozen tijdsslot! 

Schrijf me in!


Workshop: Wow W’Ondernemen

In de workshop Wow W’Ondernemen kom je op een speelse manier te weten of je beschikt over commerciële, administratieve of probleemoplossende talenten. In het onderdeel de balans - de basis van de boekhouding komen administratieve vaardigheden van pas. In het verkoopgesprek komen dan weer commerciële talenten naar boven. In de 2 andere workshops combineren we merken, logo’s en baselines met ICT-skills. 

Tijdens het vak ondernemen willen we je interesse bijbrengen voor de wereld van het ondernemen en je helpen om je kritisch op te stellen tegenover verschillende aspecten van het ondernemerschap. 

Studierichting: 1A Ondernemen op Sint-Lievenscollege Business
Workshop: 5 sessies, vanaf 10.00 uur tot 15.20 uur
Hoe deelnemen: Schrijf je via de knop hieronder in voor jouw gekozen tijdsslot! 

Schrijf me in!