BLIK TERUG OP ONS LEERFESTIVAL

Sint-Lievenscollege Business en Sint-Lievenscollege Humaniora

Reeds decennia lang organiseren Business en Humaniora onderwijs in het historische hart van Gent rond Zilverenberg en de Kalvermarkt. Er is een hechte samenwerking binnen de transversale diensten ‘Infrastructuur en preventie’ en ‘Logistiek en onderhoud’, maar ook op pedagogisch vlak wordt er samengewerkt in de eerste graad binnen het vak ‘Mens en Samenleving’.

Waar zitten dan de verschillen?

Sint-Lievenscollege Business heeft een dubbele finaliteit. Enerzijds is er doorstroming naar het hoger onderwijs en anderzijds zijn er de arbeidsmarkt gerichte, meer toepassingsgerichte afstudeerrichtingen gelinkt aan IT, bedrijfseconomie en moderne talen

In het eerste jaar zetten we daarom in op 2 studierichtingen op Sint-Lievenscollege Business gericht op verkenning (ICT en de economische component) en versterking van de basisvorming (Nederlands, Frans en wiskunde).


De studierichtingen van Sint-Lievenscollege Business

Kelly Braekman, coördinator van de 1ste graad Sint-Lievenscollege Business, bespreekt welke vakken onze leerlingen hebben wanneer ze op 1 september starten in 1A Ondernemen en 1A ICT.

Zo wordt het duidelijk welke interesses en talenten onze toekomstige leerlingen best hebben.


De ambitie van het Minecraft Learning Lab

Leerlingen in het eerste jaar van Sint-Lievenscollege Business volgen lessen in het gloednieuwe Minecraft Learning Lab (MLL). We streven 5 ambities na:


Welke studiebegeleiding biedt het Minecraft Learning Lab

De aantrekkelijke leeromgeving van het Minecraft Learning Lab doet zin krijgen om te studeren. Merijn Verduyn, studiecoördinator MLL, gaat dieper in op de verwachtingen ten aanzien van de leerlingen.

Er wordt ook stilgestaan bij de verschillende studies die in het MLL worden georganiseerd:


Virtueel bezoek van het Minecraft Learning Lab

Vincent Cogen, ICT-coördinator van het MLL, neemt ons mee in de zes zones van het MLL: Interact, Investigate, Exchange, Develop, Create en Present!

Welke zone vind jij het leukst?