Ondernemen & IT

Ondernemen & IT

1E JAAR | 2E GRAAD | BUSINESS

Profiel van de studierichting

Je krijgt een uitgebreide studie van de dubbele boekhouding van een Kleine- en Middelgrote Onderneming (KMO) en maakt kennis met commerciƫle documenten. Je maakt kennis met verschillende softwarepakketten. Je leert een tekstverwerker, rekenblad, gegevensblad en presentatiepakket gebruiken in functie van administratieve toepassingen. Je verwerft de vaardigheden nodig om het Vlaamse ICT-attest (VIA) te behalen.

Je werkt op zelfstandige wijze aan projecten in verband met Bedrijfseconomie over de verschillende vakken heen. Een stevig pakket talen (Nederlands, Frans en Engels), waarbij zowel de mondelinge als de schriftelijke component aan bod komen, ondersteunt het geheel.

Het spreekt voor zich dat dit leerproces berust op logisch denken en nauwkeurig en ordelijk werken.

(Besteed je liever meer tijd aan de talen en de administratie dan aan het boekhoudkundige aspect, kies dan voor Ondernemen & Communicatie.)

 

Instapvereisten

Kom je uit de A-stroom van de eerste graad, dan kan je instromen in deze studierichting. Je hebt een instapvoordeel als je in die eerste graad gekozen hebt voor de optie Ondernemen (handel). Koos je voor een andere optie, dan kan je nog instappen, maar zal je je wellicht moeten bijwerken voor dactylografie.

Aardrijkskunde 1u
Bedrijfseconomie 6u
Informatica 4u
Wiskunde 4u
Engels 2u
Frans 4u
Nederlands 4u
Geschiedenis 1u
Godsdienst 2u
Natuurwetenschappen 2u
Plastische Opvoeding 1u
Lichamelijke opvoeding 2u

 

Naar deze opleidingen kan je doorstromen