Ondernemen & Communicatie

Ondernemen & Communicatie

1E JAAR | 2E GRAAD | BUSINESS

Profiel van de studierichting

Je zal je interesse en aanleg voor vreemde talen benutten voor praktische en administratieve doeleinden.

Je leert de basis van de dubbele boekhouding van een Kleine- en Middelgrote Onderneming (KMO) en de bijhorende documenten. Je maakt kennis met verschillende softwarepakketten. Je leert een tekstverwerker, rekenblad, gegevensblad en presentatiepakket gebruiken in functie van administratieve toepassingen. Je verwerft de vaardigheden die nodig zijn om het Vlaamse ICT-attest (VIA) te behalen. Een stevig pakket talen (Nederlands, Frans, Engels en Duits), waarbij zowel de mondelinge als de schriftelijke component aan bod komen, ondersteunt het geheel. Het spreekt voor zich dat dit leerproces berust op logisch denken en nauwkeurig en ordelijk werken.

(Besteed je liever meer tijd aan het boekhoudkundige en commerciƫle aspect, dan kies je beter voor de richting Ondernemen & IT.)

 

Instapvereisten

Kom je uit de A-stroom van de eerste graad, dan kan je instromen in deze studierichting. Je hebt een instapvoordeel als je in die eerste graad gekozen hebt voor de optie Ondernemen (handel). Koos je voor een andere optie, dan kan je nog instappen, maar zal je je wellicht moeten bijwerken voor dactylografie.
 

 

Aardrijkskunde 1u
Bedrijfseconomie 3u
Informatica 4u
Duits 1u
Engels 4u
Frans 5u
Nederlands 4u
Wiskunde 3u
Geschiedenis 1u
Godsdienst 2u
Natuurwetenschappen 2u
Plastische Opvoeding 1u
Lichamelijke opvoeding 2u

 

Naar deze opleidingen kan je doorstromen