Grieks - Latijn

LATIJN - GRIEKS

2E JAAR | 1E GRAAD | HUMANIORA

Voor wie?

De studierichting met Latijn - Grieks richt zich tot alle jongens en meisjes die het eerste jaar een grote interesse en inzet voor Latijn hebben getoond. Daarnaast heb je ook interesse om je te verdiepen in de Griekse cultuur en taal. Ook een brede belangstelling en de mogelijkheden hebben om deze uitdaging aan te gaan, zijn zeker aangewezen.

Wat mag je verwachten van deze opleiding?

Julius Caesar, Romulus en Remus, Hercules... Wie kent ze niet? De historische figuren, mythologische helden en goden uit de klassieke oudheid spreken nog steeds tot de verbeelding!

Latijn is een oude taal, maar door haar invloed op bijna alle West-Europese talen is ze ook vandaag springlevend! Bovendien is ze de taal van de Romeinen die in belangrijke mate verantwoordelijk zijn voor onze huidige beschaving. Via de studie van woorden en grammatica kom je tot het lezen van Latijnse teksten. Je dringt door tot een cultuur en verhalenschat van maar liefst 2000 jaar oud die vandaag nog heel actueel en de moeite waard zijn!

Je scherpt daarbij je taalgevoel en nauwkeurigheid aan, en leert vlot verbanden zien en systematisch redeneren. Allemaal elementen die ook voor andere vakken bijzonder nuttig kunnen zijn.

Wat na de eerste graad?

Deze richting biedt toegang tot alle ASO-studierichtingen in de tweede en de derde graad.

Aardrijkskunde 1u
Natuurwetenschappen 1u
Engels 2u
Frans 3u
Geschiedenis 2u
Godsdienst 2u
Grieks 4u
Latijn 4u
Lichamelijke opvoeding 2u
Muzikale opvoeding 1u
Nederlands 4u
Techniek 2u
Wiskunde 4u

Naar deze opleidingen kan je doorstromen